Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στην Agris Α.Ε.


Με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος. Απατσίδης και τα στελέχη του Δημοτικού Λαχανόκηπου επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κύριου χορηγού της Δομής, την εταιρία Agris A.E.
Πρόκειται για μια εταιρία "κολοσσό" στην παραγωγή και εμπορία σπορόφυτων, με τις θερμοκηπιακές τις εγκαταστάσεις να καλύπτουν συνολική επιφάνεια 40 στρεμμάτων. Η έδρα της βρίσκεται στο Κλειδί Ημαθίας, με τα θερμοκήπια να καταλαμβάνουν 30 στρέμματα, και 10 στρέμματα βρίσκονται στην Ιεράπετρα της Κρήτης.
Ο διευθυντής ανάπτυξης της εταιρίας κος. Κουφάκης και ο γεωπόνος τεχνικής υποστήριξης κος. Μαρκόπουλος μας επιφύλασσαν μια πολύ θερμή υποδοχή στα γραφεία της εταιρίας. Έπειτα από μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με την δράση της Δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου, αλλά και συνολικά για τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που λαμβάνουν χώρα στον δήμο μας, καθώς επίσης και για το εύρος δράσης της Agris A.E. στον ελλαδικό αλλά και τον βαλκανικό χώρο, ακολούθησε ξενάγησή μας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας όπου γίνεται η παραγωγή των σποροφύτων. Παρακολουθήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος τα στάδια από τα οποία περνάει ένα φυτό μέχρι να καταλήξει στα κηπάρια του Δημοτικού Λαχανόκηπου. Πρόκειται για μια μονάδα με μοναδικούς αυτοματισμούς για τα ελληνικά δεδομένα, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις ανάγκες ανάπτυξης των φυταρίων.
Επιπλέον, τα στελέχη της εταιρίας Agris A.E. έχουν εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά στην καλλιέργεια λαχανοκομικών ειδών και εκτός από τις γενναιόδωρες χορηγίες, συνδράμουν τον Δημοτικό Λαχανόκηπο και με τις πολύτιμες συμβουλές τους, όταν και όπου χρειάζεται.

Αξίζει να αναφερθεί πως η υποστήριξη του προγράμματος από το σύνολο των χορηγών μας είναι εξαιρετικά πολύτιμη, καθώς χάρη σε αυτούς οι ωφελούμενοι έχουν στη διάθεσή τους μεγάλη ποικιλία και ποσότητα φυταρίων εξαιρετικής ποιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου