Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πρόσκληση προς Δυνητικά Ωφελούμενους για τη Δομή Παροχής Συσσιτίου.

Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών και το Κέντρο Εργάνη ως συντονιστής φορέας  προσκαλούν  δυνητικά ωφελούμενους/ες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις  της δομής παροχής σίτισης  που λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Της Φτώχειας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών».  Το έργο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Η  δομή παροχής σίτισης στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεπαρκούς διατροφής των ατόμων και οικογενειών που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, οι οποίες δεν έχουν καν τα μέσα να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους σίτιση. Η Δομή παροχής συσσιτίων στεγάζεται στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, επί της οδού Καυκάσου, στη δημοτική ενότητα Συκεών.  Η παροχή σίτισης θα είναι καθημερινή μεταξύ 13:00 και 15:00 σε συνολικά 100 άτομα (καθημερινά). Οι ωφελούμενοι/ες θα υποστηρίζονται παράλληλα και ψυχοκοινωνικά από τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό της δομής.
Τα κριτήρια επιλογής όσων θα ωφεληθούν  των υπηρεσιών της Δομής Παροχής Συσσιτίου  είναι τα εξής:
·        Ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα
·        Άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας
·        Μακροχρόνια άνεργοι/ες άνω των 45 ετών
·        Μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία
·        Άνεργοι/ες μονογονείς
·        Άνεργοι/ες, μέλη οικογενειών πολυτέκνων
·        Άνεργοι/ες, μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς
·        Άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα (οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές που ισχύουν και για την πιστοποίηση απορίας από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 6.000 €, για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.200 € & αφαιρείται το ενοίκιο) και την εργασιακή κατάσταση των μελών της οικογένειας )

Οι υποψήφιοι/ες μαζί με την αίτηση, πρέπει να προσκομίσουν και τα ακόλουθα έγγραφα:
1.    Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2.    Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας
3.    Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας από το Δήμο ή Βεβαίωση Εγγραφής στο Δημοτολόγιο ή λογαριασμό ηλεκτρικού ή τηλεφωνίας στο όνομα του εν δυνάμει ωφελούμενου / ης
4.   Θεωρημένο αντίγραφο  Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του 2012
5.   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 για τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα ενός και μόνο φορέα υλοποίησης
6.  Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής  κατάστασης

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από: τον ενοριακό ναού των Αγίων Θεοδώρων, Συκιές, τηλ 2310 622071,  το Κέντρο Εργάνη, Καραβαγγέλη 1, τηλ 2310 621166 και Συμβουλευτικούς Σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών: στη Νεάπολη, τηλ. 2310 671100 εσωτ. 123 , στις Συκιές, τηλ. 2313  313151,  στα Πεύκα,  τηλ. 2313 502226, στον Άγιο Παύλο, τηλ. 2313 300206).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ergani@ergani.gr και στο sitish@ergani.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου