Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η πρώτη συγκομιδή του Δημοτικού Λαχανόκηπου στη Δ.Ε. Πεύκων.

Η πρώτη συγκομιδή του Δημοτικού Λαχανόκηπου στη Δ.Ε. Πεύκων.



Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών»,που υλοποιεί το Κέντρο Εργάνη σε συνεργασία με το δήμο μας, το οποίο ενισχύει το ήδη διευρυμένο δημοτικό δίκτυο δομών και προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση συνθηκών φτώχειας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.Οι δημοτικοί λαχανόκηποι συμπληρώνουν δύο μήνες ζωής και είναι μια «ανάσα» πρασίνου για τους πολίτες, αλλά και για το καθημερινό τραπέζι των 65 ωφελούμενων που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα.



Συμπολίτες μας με χαμηλό εισόδημα έχουν τη δυνατότητα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας καλλιεργώντας οι ίδιοι τα δικά τους (βιολογικά) λαχανικά, να γεμίσουν το χρόνο τους και κυρίως να ενισχύσουν το τραπέζι τους με καρπούς δικής τους παραγωγής.

Μετά από δύο μήνες καθημερινής ενασχόλησης με τους κήπους τους, οι ωφελούμενοι των δημοτικών λαχανόκηπων απολαμβάνουν πλέον τους καρπούς των κόπων τους. Από τη Δευτέρα 15/7 έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των λαχανικών (πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτες κ.ά.), εκ των οποίων το 10% δίνεται από τους ωφελούμενους, με μεγάλη χαρά και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, για τους συνδημότες μας που εξυπηρετούνται από τις δομές του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού συσσιτίου που λειτουργούν στον Δήμο μας.



Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή, που έρχεται να επισκεφτεί τους λαχανόκηπους, να πάρει ιδέες και συμβουλές για τον δικό του κήπο και να συγχαρεί τους ωφελούμενους για την εργατικότητά τους.



Εμείς να ευχηθούμε καλές σοδειές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου